S. Hoekstra steunt Hovenier Helpt: wij vinden het prachtig om vakmanschap te combineren met het helpen van andere mensen. Samen Nederland groener maken is waar S. Hoekstra voor staat! De kleinste daden hebben grote positieve gevolgen. Daarom hebben wij ons één dag kosteloos ingezet om hulpbehoevende mensen te helpen met hun tuin.

Hovenierhelpt-S.Hoekstra-Wommels Hovenierhelpt-S.Hoekstra-Wommels Hovenierhelpt-S.Hoekstra-Wommels

 

Projectomschrijving

Ik werk bij de organisatie Wil. Ik begeleid, samen met nog twee collega’s, een heer uit Wommels. Hij  woont  in een rijtjeswoning en heeft voor en achter een prachtig stuk tuin. Helaas vanwege gezondheidsproblemen en geestelijke problemen, kan hij dit niet alleen onderhouden. Ook de financiële middelen om de tuin eenmalig onder handen te laten nemen, zijn er niet. Wij helpen hem regelmatig, maar omdat de tuin voor en achter zo verwaarloosd is, is er soms geen beginnen aan. Het zou  erg fijn zijn dat eenmalig zijn tuin goed onder handen zou worden genomen, zodat wij samen met dhr. de tuin verder kunnen onderhouden. Dhr. probeert het regelmatig zijn achtertuin met een grasmaaier en een soort kantjesmaaier, maar doordat het gras/onkruid te hoog is, lukt dit amper. Er zijn diverse stappen ondernomen om een vrijwilliger te vinden voor de tuin, maar helaas heeft dit tot dusverre niets opgeleverd.

Het project bestaat uit de voortuin en de achtertuin. De voortuin bestaat gedeeltelijk aan de ene kant uit gras en de andere kant liggen schelpen. Aan de voorkant staan prachtige hortensia’s en in het midden van de schelpen staat een vlinderstruik. Helaas wordt de aandacht nu gevestigd op het onkruid, i.p.v. de prachtige bloemen. Het onkruid tussen de tegels en het gras is zo gegroeid dat het terras bijna niet meer zichtbaar is. Zie ook Hovenier Helpt