Sedumdak/Groendak

Een sedumdak is een groene manier om uw huis, schuur, garage, fietsenstalling of aanbouw te bekleden. Het bespaart energie in de vorm van isolatie. Het verlengt de levensduur van uw dakleer aanzienlijk. Het verhoogt de waarde van uw vastgoed. Een sedumdak / groendak reduceert het geluid. Het verbetert uw leefomgeving. Het maakt uw huis en tuin compleet.

 

U vraagt zich af waarom zou ik mijn huis of schuur met sedum bekleden? Hier zijn een aantal goede milieuvoordelen;

Energiebesparing

Op het gebied van energiebesparing is een sedum dak een aanwinst. Heeft u ’s zomers ook zoveel hinder van onbarmhartig hoge temperaturen? Vooral bij platte daken kan de temperatuur op een warme zomerdag wel oplopen tot over de 80 graden Celsius. U kunt u dus wel voorstellen dat het dak dan als een oven gaat werken en de hitte over een  lange tijd blijft uitstralen. Een aircosysteem verbruikt veel energie. Een sedumdak functioneert als een natuurlijk aircosysteem, die eigenlijk door een ieder die om het milieu geeft toegepast zou moeten worden. Ook in de winter levert een groendak een energiebesparing op. De dikke beplantingslaag houdt de kou lange tijd buiten.

Lucht zuivering

We weten allemaal dat de CO2/ fijnstof-uitstoot een steeds groter probleem wordt.  Een sedumdak bestaat uit diverse soorten vetplantjes die alle de eigenschap hebben om veel koolstofdioxide, oftewel CO2 en ook fijnstof vast te binden. Het mooie is dat CO2 omgezet wordt in appelzuren, wat door de plant gebruikt wordt om te leven, te bloeien en te groeien. Dus sedum is de plant bij uitstek om veel CO2 te verwerken. Iedere dag weer heeft het plantje de mogelijkheid om als een soort spons de schadelijke stoffen op te zuigen uit de lucht. Met de aanleg van een sedumdak levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu en aan de luchtkwaliteit van uw eigen leefomgeving.

Neem gerust contact met ons op dan kunnen we gezamenlijk altijd tot een goede oplossing komen. Bekijk ook hier onze recensies!